baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

№ Р-267/0/335-15

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови  районної державної адміністрації

25.06.2015                        м. Павлоград                      № Р-267/0/335-15

 

Звіт про роботу управління

Пенсійного фонду України

в м.Павлограді та Павлоградському

районі Дніпропетровської області щодо

реалізації державної політики у сфері

пенсійного забезпечення

Керуючись ст.16, 24, 28 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”, законами України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” та “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування” та на виконання протокольного рішення наради під головуванням Прем’єр–міністра України Яценюка А.П. від 23.04.2015 року з метою підвищення ефективності роботи місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з реалізації державної політики у сфері пенсійного забезпечення, забезпечення скорочення заборгованості зі сплати страхових до Пенсійного фонду економічно активних підприємств та з метою всебічного інформування населення про хід пенсійної реформи:

1. Взяти до відома інформацію начальника управління Пенсійного фонду України в м. Павлограді та Павлоградському районі Морозової Н.М. „Звіт про роботу управління Пенсійного фонду України в м. Павлограді та Павлоградському районі Дніпропетровської області та щодо реалізації державної політики у сфері пенсійного забезпечення”, що додається.

2. Рекомендувати управлінню Пенсійного фонду України в м. Павлограді та Павлоградському районі:

2.1. Здійснювати моніторинг погашення заборгованості з платежів до бюджету Пенсійного фонду України платниками внесків.

2.2. Вжити вичерпних заходів щодо стягнення заборгованості до бюджету  Пенсійного фонду України та забезпечити повноту застосування заходів впливу при виявленні порушень платіжної дисципліни.

2.3. Забезпечити взаємодію з органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, правоохоронними та контролюючими органами району з питань своєчасної сплати внесків до бюджету Пенсійного фонду України, недопущення росту заборгованості.

2.4. Продовжити роботу з проведення спільних заходів за участю органів Державної виконавчої служби.

2.5. Продовжити роз’яснювальну роботу з висвітлення в засобах масової інформації стану розрахунків з Пенсійним фондом, легалізації заробітної плати, надання послуг засобами ВЕБ – порталу електронних послуг, запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій.

3. Рекомендувати керівникам підприємств, установ, організацій району всіх форм власності забезпечити нарахування працівникам заробітної плати в розмірі, що не нижче за встановлений законодавством мінімальний розмір та вживати всіх заходів щодо запобігання виникнення заборгованості перед бюджетом Пенсійного фонду.

4. Рекомендувати сільським головам:

4.1. Посилити роботу на території сільських рад щодо недопущення тіньової виплати заробітної плати керівниками приватних підприємств та фермерських господарств, фізичними особами — підприємцями, які використовують найману працю.

4.2. Забезпечити розміщення на території сільських рад інформаційних матеріалів з метою покращення розрахунків зі сплати страхових внесків до Пенсійного фонду, роботи ВЕБ – порталу електронних послуг Пенсійного фонду України висвітлення інших пріоритетних напрямків діяльності управління Пенсійного фонду України в м. Павлограді та Павлоградському районі.

4.3. Всебічно сприяти проведенню роботи щодо погашення заборгованості.

5. Рекомендувати відділу державної виконавчої служби Павлоградського міськрайонного управління юстиції:

5.1. Забезпечити безумовне виконання проваджень за виконавчими документами управління Пенсійного фонду України в м.Павлограді та Павлоградському районі, проведення щомісячних взаємозвірок виконавчих проваджень.

5.2. Продовжити роботу спільної з управлінням Пенсійного фонду України в м. Павлограді та Павлоградському районі робочої групи щодо оперативного вирішення проблемних питань з виконання виконавчих документів.

5.3. Продовжити спільні виїзди щодо встановлення факту ведення фінансово-господарської діяльності, наявності активів та місцезнаходження боржника.

6. Рекомендувати управлінню Пенсійного фонду України в  м. Павлограді та Павлоградському районі, редакції газети “Рідний край” продовжити всебічне інформування громадськості з питань особливостей, сучасного стану, перспектив та ризиків у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, постійно інформувати населення через засоби масової інформації про боржників до Пенсійного фонду, посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед фізичних осіб-підприємців, що обрали спрощену систему оподаткування щодо їх обов’язку зі сплати єдиного внеску.

7. Координацію роботи щодо виконання цього розпорядження покласти на першого заступника райдержадміністрації, контроль залишаю за собою.

 

Голова райдержадміністрації

С.Є.МАКСИМЧУК

baner
baner
baner
baner
baner
baner