baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

ПАВЛОГРАДСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА  АДМІНІСТРАЦІЯ

                     ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови  районної державної адміністрації

          05.01.2022        м. Павлоград          №  Р-8/0/335-22

 

Про стан збереження об’єктів

культурної спадщини на території

Павлоградського району

Керуючись законами України „Про місцеві державні адміністрації“, ”Про місцеве самоврядування в Україні”, ”Про охорону культурної спадщини”, згідно з  розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 16 липня 2020 року № Р-479/0/3-20 ”Про стан збереження об’єктів культурної спадщини на території Дніпропетровської області”, з метою забезпечення належної охорони об’єктів культурної спадщини в Павлоградському районі, врегулювання правових, організаційних, соціальних та економічних відносин у пам’яткоохоронній сфері:

  1. Рекомендувати селищному, сільським та міським головам:
  • визначити структурні підрозділи (виконавчі органи місцевих рад), до повноважень яких належить вирішення питань охорони культурної спадщини;
  • надати до 10 січня 2022 року до відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту райдержадміністрації копії розпорядчих документів щодо визначення структурних підрозділів (виконавчих органів місцевих рад), до повноважень яких належить вирішення питань охорони культурної спадщини;
  • забезпечити захист об’єктів культурної спадщини від загрози знищення, руйнування або пошкодження;
  • продовжити роботу з визначення балансової належності пам’яток, що розташовані на території об’єднаних територіальних громад;
  • організувати роботу з інвентаризації об’єктів культурної спадщини та подання пропозицій органам охорони культурної спадщини вищого рівня щодо своєчасного формування переліку пам’яток та внесення їх до Державного реєстру нерухомих пам’яток України;
  • вжити заходів з охорони культурної спадщини та звітувати відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту райдержадміністрації щороку, до 20 січня.

 

  1. Відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту райдержадміністрації надавати звіт управлінню культури, туризму, національностей і релігій облдержадміністрації стосовно стану збереження пам’яток на території Павлоградського району.

 

  1. Відділу освіти, охорони здоров’я, культури та спорту райдержадміністрації за потреби надавати консультативну допомогу структурним підрозділам територіальних громад щодо виконання пам’яткоохоронних заходів.

 

  1. Визнати таким, що втратило чинність, розпорядження голови райдержадміністрації від 12 вересня 2018 року № Р-378/0/335-18 ”Про охорону пам’яток археології Павлоградського району”.

 

  1.  Координацію роботи щодо виконання цього розпорядження покласти на  відділ освіти, охорони здоров’я, культури та спорту райдержадміністрації   контроль — на заступника голови райдержадміністрації Зюзіна В.О.

 

В. о. голови райдержадміністрації                                          Олексій ЛЕНДЬЄЛ

 

baner
baner
baner
baner
baner
baner